Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2013 17:32 - РЕНЕГАТ, ХАМЕЛЕОН, ДИПЛОМАТ, СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР -ТОВА ЛИ Е МАРИН РАЙКОВ ИЛИ ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ?
Автор: hynky Категория: Регионални   
Прочетен: 2124 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 27.03.2013 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Златният телец (ФАУСТ): Е сатан кондюи льо бал, кондюи льо бал, кондюи льо бал...Et Satan conduit le bal?...Марин на Райко на Николa е постъпил във Външно министерство през 1987 г., както обяснява баща му, известен още като агент Виноградов, не като парашутист, а чрез конкурс.
   О, боже! Но Външно министерство никога не е обявявало открити конкурси по онова време! Ако е имало конкурс, той е бил за червената буржоазия и е естествено, че журито, в което са влизали служители от самото министерство, са се съобразявали с неговия известен баща и утвърден дипломат Райко Николов.
   С много голяма вероятност като дипломат младият Марин Райков е бил член на БКП. Президентът Плевнелиев каза, че Райков и другите назначени от него министри нямали досиета, свързващи ги с ДС, но в медиите излязоха данни, че Райков е бил секретен сътрудник на военното разузнаване, в което няма нищо лошо, практика на всички държави, които се грижат за сигурността си, е да използват услугите на своите дипломати.
   Та възниква въпросът: след като си израснал в семейството на убеден дипломат-комунист и решаваш да постъпиш в едно от най-политическите министерства по онова време, което изисква от дипломатите преданост на комунистическите идеи и съответно сътрудничество със службите, какви са били твоите убеждения по това време?
   Ако са били десни, защо не си станал дисидент, а дипломат?
Всъщност има друго обяснение за трансформацията на Райков в дипломат с "десни" убеждения. Още с настъпването на промените в България след 10 ноември 1989 г. немалко млади дипломати във Външно министерство, произхождащи като правило от номенклатурни семейства, взеха да се ослушват и постепенно да се пребоядисват. Когато дойдоха на власт, сините не разполагаха по това време с опитни дипломати, които да им вършат работа, и съответно сложиха на високи постове сменили боята си дипломати като си затвориха очите за членството им в БКП и сътрудничеството им с органите на сигурността, укривайки техните досиета.
   КАТО КЛОЗЕТНИ ЧИНИИ, РЕНЕГАТИ И ХАМЕЛЕОНИ:
   Огнян Пишев, първият синьо оцветен български посланик във Вашингтон и личен избраник на Жельо Желев, е с родители членове на ЦК на БКП и агент на ДС с псевдоним "Градев".
   Дипломатът с номенклатурен произход Валентин Димитров, агент "Козма", също стана десен, с добра кариера при сините - стана зам.-министър на външните работи след промените и дългогодишен посланик в Лондон по времето на Иван Костов и външнополитически съветник на президента Петър Стоянов.
   Бойко Ноев, възпитаник на МГИМО и специалист във Външно министерство по въпросите на Варшавския договор и противодействието на НАТО, стана след промените представител на България в НАТО, а при правителството на Иван Костов стана министър на народната отбрана и започна да уволнява кариерни генерали.
    Казват, че уж крушата не пада по-далече от дървото, а пък изглежда, че Марин Райков и някои негови други колеги от Външно министерство като че опровергават тази поговорка.
     Внушава ни се, че Марин Райков е способен дипломат. Макар и да не е икономист, какъвто  избор се очакваше да направи президентът Плевнелиев. Четем, че е израсъл по чужбина в семейство на опитен дипломат, учил е там в лицей, знае френски и руски езици, има сериозен дипломатически стаж, хитър и от него се очаква да оправдае очакванията на хората като служебен премиер.
     Марин Райков - отроче на номенклатурчик, роден и възпитаван далече от България, галеник и хрантутник на червената буржоазия в детството и в юношеството си, парашутист в професията си и...Веднъж РЕНЕГАТирал се и ХАМЕЛЕОНирал се за десен, той няма как да служи на едно социално-демократично правителство, още повече пък да бъде посланик в страна с ляво правителство като Франция.










Гласувай:
7



1. hynky - Златният телец символизира устремилият се към богатство, власт, материалното и плътското поставени над Духа!
27.03.2013 18:09
Бикът е великият оплодител, носител на силите на живота, въплащение на космическата първична вода, от която произлиза всичко.
“Златният телец” символизира богатството, властта, материалното и плътското поставени над Духа!
Вола е символ на спокойствие, доброта, кротка сила, също на жреците.
Кравата е небесната Велика Майка на слънцето. Хранителка носеща плодородие, богатство, възобновление, изобилие….майчин инстинкт - женското начало в природата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hynky
Категория: Регионални
Прочетен: 36043
Постинги: 9
Коментари: 22
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930